Ravioli met chorizo en kamschelpen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 10 kleine kamschelpen, ontdooid en drooggedept
- peper van de molen
- zout
- 125 gr kaasravioli, verswaren supermarkt
- 80 gr chorizo gehakt, rul gebakken
- 2 handenvol verse spinazie, gespoeld en droog gezwierd
- Laat wat olie goed warm worden in een zware pan, type Le Creuset.
- Leg de kamschelpen met voldoende tussenruimte in de pan.
- Kruid met peper en zout.
- Bak de kamschelpen aan beide kanten goudbruin en haal ze uit de pan.
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
- Giet wat extra olijfolie in de nog hete pan en warm er het chorizo gehakt in op.
- Voeg de spinazie toe en roer om.
- Laat de spinazie slinken.
- Laat de pasta uitlekken en voeg ze toe aan de pan met de chorizo.
- Schep goed om.
- Voeg de gebakken kamschelpen weer toe.
- Kruid af met peper en zout.
Grote sint-jacobsvruchten gebruik ik enkel als ze de ster van de show zijn. In gerechten waar ze één van de ingrediënten zijn, gebruik ik liever de kleinere kamschelpen.
Reacties