Pasta Nero met inktvisringen

Foto Cathy Van de Moortele
Je vindt steeds vaker zwarte pasta in de supermarkt, meestal gedroogd, soms ook in de versafdeling. Heb je het al eens aangedurfd? Ik maak heel graag zelf pasta en dat heb ik ook nu gedaan. Alleen is het niet zo makkelijk om inktvisinkt te vinden. Mijn zwarte pasta is daarom niet gemaakt met
inktvisinkt, maar met actieve houtskool. De pasta smaakt dus niet naar inktvis, de inktvisringen des te meer. Ik vind inktvis heerlijk! Deze recept voor 2 moet je echt eens uitproberen.

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr naturel inktvisringen, ontdooid
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zeste van 1 citroen 
  • enkele chilivlokjes
  • snuifje zout
  • teen look, gepeld en geperst
  • olijfolie
  • 1 sjalot, gepeld en in reepjes gesneden
  • 1 teen look, geplet
  • Taste #5 Umami paste (of 2 ansjovisjes uit een bokaaltje)
  • 50 ml witte wijn
  • 250 gr gele kerstomaten, gehalveerd
  • verse peterselie
  • peper van de molen
  • snuifje zout
  • 1/2 verpakking spaghetti nero
  • 1 eetlepel gedroogde dille
Hoe gaan we te werk:
  • Gaar de inktvisringen 5 min in kokend water.
  • Meng de gespoelde en afgekoelde inktvisringen met de olijfolie, citroenzeste, chili, zout en look.
  • Laat de inktvisringen 30 min marineren.
  • Zet een grote hapjespan op het vuur en doe er wat olijfolie in.
  • Fruit de sjalotreepjes aan tot ze glazig zijn en een beetje kleur krijgen.
  • Voeg de geplette teen look toe (ze hoeft niet gepeld te zijn).
  • Doe een sliertje Taste #5 Umami bij de sjalotten en laat die even meebakken. Deze pasta zal een subtiele ansjovissmaak toevoegen aan je gerecht.
  • Blus de pan met de wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Voeg de inktvisringen en de tomaatjes toe.
  • Voeg de peterselie toe en kruid met peper en zout.
  • Zet een deksel op de pan en laat het gerecht zachtjes sudderen.
  • Zet een grote pan met ruim, gezouten water op het fornuis en breng die aan de kook.
  • Kook de pasta beetgaar.
  • Gebruik een tang om de pasta over te hevelen naar de hapjespan.
  • Voeg ook een pollepel pastakookvocht toe aan de pan.
  • Hussel alles mooi door elkaar en laat nog even doorwarmen.
  • Het pastakookvocht zal zorgen dat het mengen makkelijker gaat en zal de saus ook mooi binden.
  • Werk af met de dille.
  • Verdeel het gerecht over 2 diepe kommen.
TIP:

Als je graag zelf je pasta wil maken, voeg dan 5 gr actieve houtskool toe per 100 gr pastabloem. Of ga meteen voor inktvisinkt om je pasta te kleuren en op smaak te brengen.
Bij Gambasathome vind je een heel groot assortiment diepvriesvis, vaak ook zaken die je niet meteen in een andere zaak vindt. Op mijn blog vind je al heel wat recepten met producten van deze webshop. Via de zoekfunctie op mijn blog vind je die terug onder Gambas@home.




Reacties

Dag Walter

je hebt zeker gelijk. Jammer genoeg is er niet echt een andere manier op blogger om de zoekfunctie uit te breiden. Er staan dan ook al 2801 recepten op mijn blog....

Zoete groet,

Cathy