Udon noodle soep met gepocheerd ei

Foto Cathy Van de Moortele
Heerlijk en hartverwarmend, zo'n dampende kom noodle soep. Ik ben niet meteen grote fan van miso soep en wou daar toch een oplossing voor vinden. Ramen noodles zijn gewoon superleuk en ik wou ergens een eigen versie maken. In mijn kast zitten tal van verschillende soorten noodles en vooral de udon noodles vind ik heel erg lekker en aangenaam van beet. Een beetje te vergelijken met pasta op basis van bloem en water. Udon noodles zitten meestal per portie verpakt, door elke portie te bundelen met een lintje. Laat je inspireren door dit Vlaams-Japanse kommetje.

Wat hebben we nodig:
  • 450 ml kippenbouillon
  • 3 stekelzwammen, schoongemaakt en in repen gesneden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • stukje gember, geschild en in plakjes gesneden
  • 2 porties Udon noodles
  • 2 handenvol jonge spinazie, gewassen
  • 1 bakje enoki champignons, schoongemaakt
  • 2 kakelverse eieren
  • zwarte sesamzaadjes
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • sriracha naar smaak
Hoe gaan we te werk:
  • Breng de bouillon aan de kook en leg er de stekelzwammen in.
  • Kruid met sojasaus en gember. 
  • Hou de bouillon goed heet.
  • Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking (zo'n 7 min) tot ze beetgaar zijn. 
  • Zet 2 kommen klaar.
  • Leg daarin de enoki champignons, de spinazie ernaast, daarnaast de gekookte noodles.
  • Overgiet met de hete bouillon met stekelzwammen.
  • Pocheer de eitjes en leg ze in de kommen.
  • Bestrooi met sesamzaadjes en pijpajuin.
  • Laat iedereen zelf bepalen hoeveel sriracha er in de kommen mag.
TIP:

Ook lekker met wat krokant gefruite sjalotjes bovenop.
Vervang de spinazie door jonge paksoi, die je eerst lichtjes voorkookt.
Voeg blokjes tofu toe aan de soep als je liever geen dierlijke producten gebruikt. Vervang de kippenbouillon door groentebouillon.

Reacties