Geroosterde kikkererwten

Foto Cathy Van de Moortele
Er is meer werk aan dan aan het opentrekken van een zak chips, maar deze geroosterde kikkererwten zijn zo lekker en het geeft zo'n voldoening om zelf een snack te maken. Eet ze nog een beetje warm, zo zijn ze op hun best.
Laat de kikkererwten lang genoeg roosteren, tot je ze hoort rammelen wanneer je de bakplaat opschudt. Zo ben je zeker dat ze echt krokant zullen zijn.

Wat hebben we nodig:
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuifje zout
  • snuifje cayennepeper
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C en zet een bakplaat klaar.
  • Droog de kikkererwten zo goed mogelijk af in een keukenhanddoek.
  • Vouw de handdoek dicht en rol er met je handen over, zodat er zoveel mogelijk velletjes van de kikkererwten los komen.
  • Maak ook de andere velletjes los. Het verwijderen van de velletjes zal ervoor zorgen dat je kikkererwten mooi knapperig worden in de oven.
  • Droog nogmaals af.
  • Meng de kikkererwten met de olijfolie en een snuifje zout.
  • Giet de kikkererwten op een bakplaat en zorg dat ze in één laag liggen.
  • Rooster de kikkererwten 50 - 70 min of tot ze knapperig zijn.
  • Meng de kikkererwten nog warm, met de specerijen. 
TIP:

Wissel af met je kruiding. Wat dacht je van kaneel en suiker? Gerookt paprikapoeder en komijn? Kurkuma en gember? Gewoon peper en zout? Of misschien citroenpeper? De keuze is aan jou!

Reacties