Romige polenta

Foto Cathy Van de Moortele
Soms heb je gewoon geen zin om aardappelen te schillen. Rijst heb je al gegeten, pasta ook. Heb je al eens polenta gemaakt? Heel snel klaar en net zo lekker!

Wat hebben we nodig:
  • 165 gr melk
  • 300 gr kippenbouillon
  • 120 gr polenta 
  • peper 
  • zout
  • enkele klontjes boter
  • 100 gr culinaire room
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de melk met de bouillon in een steelpan.
  • Breng de pan aan de kook.
  • Voeg de polenta straalsgewijs toe en klop goed met een garde.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat de polenta mooi indikken op een matig vuur. 
  • De polenta moet de dikte van puree krijgen.
  • Werk af met de boter.
  • Roer de room door de polenta en warm nog even goed door.
TIP:

Je kan de polenta ook nog afwerken met Parmezaanse kaas.
Morgen maken we varkenswangen. De polenta zou het daar ook heel goed bij doen.

Reacties