Zachte toendra bolletjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 320 gr water
- 25 gr verse gist
- 60 gr volle Griekse yoghurt
- 200 gr Toendra
- 400 gr Suprème
- 25 gr boerenboter
- 10 gr zout
- Doe het water in de kom van de Kenwood en verkruimel er de gist in.
- Los de gist op in het vocht.
- Roer de yoghurt door het gistwater.
- Stort zowel de Toendra als de Suprème op het vocht.
- Leg het klontje boter en het zout op de droge ingrediënten.
- Laat de Kenwood alles 11 min kneden op lage snelheid (max 1.5).
- Leg het deeg in een lichtjes ingevette kom met deksel en laat het daar 15 min rusten.
- Verdeel het deeg in 30 gelijke porties.
- Bol de broodjes op en leg ze op bakplaten met bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen zodat ze kunnen verdubbelen in grootte.
- Laat de broodjes 1.5 rijzen onder een propere keukenhanddoek.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Zet de broodjes in de oven, sluit de deur en verlaag de temperatuur naar 210°C.
- Laat de broodjes 10 min bakken. Ze hoeven niet te kleuren en ze horen zacht te blijven.
- Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
- Bewaar ze na afkoeling in een plastic zak, zodat ze mooi zacht blijven en niet uitdrogen.
Bol de broodjes op, leg ze op bakplaten en vries één bakplaat met broodjes in voor een volgende keer. Laat ze ontdooien in de koelkast en laat ze op temperatuur komen en rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn.
Reacties