Pitabrood met kikkererwtenspread
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- verse pitabroden
- 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- sap van 1/2 citroen
- 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 koffielepel granaatappel melasse
- snuifje zout
- enkele chilivlokjes
- snuifje korianderpoeder
- 1 stukje komkommer, in plakjes gesneden
- verse koriander, gesnipperd
- Maak de pitabroden volgens het recept en hou ze warm.
- Mix de kikkererwten glad met het citroensap, 2 eetlepels water, rode ui en melasse van granaatappel.
- Kruid met zout, chili en korianderpoeder.
- Vul de pitabroodjes met deze spread.
- Beleg met plakjes komkommer en werk af met verse koriander.
Vers gebakken pitabroden kan je niet vergelijken met de kleine, taaie voorverpakte pitabroodjes. Ze zijn zo snel gemaakt en hebben maar één nadeel: je wilt geen voorverpakte broodjes meer.
Vind je geen granaatappel melasse (Turkse winkel)? Neem dan evenveel esdoornsiroop.
Reacties