Spaanse rijst met kalfsgehakt
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 450 gr kalfsgehakt
- 1/2 ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
- 1 groene paprika, in fijne brunoise gesneden
- 1 blik tomatenblokjes
- 250 gr paellarijst
- snuifje zout
- peper van de molen
- platte peterselie
- Zet een grote hapjespan op het vuur en doe er wat olie in.
- Bak er het gehakt rul in.
- Voeg de ui en paprika toe en meng om.
- Laat de groentjes zacht worden op een medium vuur.
- Voeg de tomatenblokjes en de rijst toe.
- Vul het lege blik met evenveel water en voeg dat toe aan de pan.
- Zet een deksel op de pan en laat de Spaanse rijst garen op een medium vuur tot het vocht allemaal opgenomen is (zo'n 30 min).
- Check af en toe of er geen extra water bij moet.
- Kruid af met zout en peper.
- Bestrooi de Spaanse rijst met vers gesnipperde peterselie.
Voeg een scheutje Worcestershiresaus toe als je dat lekker vindt.
Reacties