Spaanse rijst met kalfsgehakt

Foto Cathy Van de Moortele
Vind jij dat ook altijd zo lekker, die Spaanse rijst als eenpansgerecht? Ik zorg dat ik altijd meer dan genoeg heb, zodat ik laat op de avond, als ik alleen ben, nog eens kan genieten van een restje.

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • 450 gr kalfsgehakt
  • 1/2 ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
  • 1 groene paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 gr paellarijst 
  • snuifje zout
  • peper van de molen
  • platte peterselie
Hoe gaan we te werk:
  • Zet een grote hapjespan op het vuur en doe er wat olie in.
  • Bak er het gehakt rul in.
  • Voeg de ui en paprika toe en meng om.
  • Laat de groentjes zacht worden op een medium vuur.
  • Voeg de tomatenblokjes en de rijst toe.
  • Vul het lege blik met evenveel water en voeg dat toe aan de pan.
  • Zet een deksel op de pan en laat de Spaanse rijst garen op een medium vuur tot het vocht allemaal opgenomen is (zo'n 30 min).
  • Check af en toe of er geen extra water bij moet.
  • Kruid af met zout en peper.
  • Bestrooi de Spaanse rijst met vers gesnipperde peterselie.
TIP:

Voeg een scheutje Worcestershiresaus toe als je dat lekker vindt.

Reacties