Geroosterde paarse bloemkool
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 paarse bloemkool, in roosjes opgedeeld
- 1 - 2 eetlepes olijfolie
- peper van de molen
- grof zout
- platte peterselie, vers gesnipperd
- Parmezaanse kaaskrullen
- Verwarm de oven voor op 220°C. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Besprenkel de bloemkoolroosjes met de olie en leg de roosjes in één laag op de bakplaat. Zorg dat er nog wat plaats is tussen de roosjes. Neem anders een extra plaat om teveel groente op één plaat te vermijden.
- Kruid goed met peper en zout.
- Bak de bloemkool 20 min of tot de vlakke bloemkoolsteeltjes beginnen te kleuren.
- Bestrooi met de platte peterselie en de Parmezaanse kaaskrullen.
Je kan dit ook prima met de oranje bloemkool of de witte natuurlijk.
Reacties