Spaghetti aglio olio e peperoncino
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 175 gr spaghetti
- 3 tenen look, gepeld en van de kern ontdaan
- 50 ml olijfolie
- scheutje kookvocht van de look, heet
- verse peterselie, gesnipperd
- peperoncino
- Breng een pot met ruim, gezouten water aan de kook.
- Laat de spaghetti al dente garen.
- Ondertussen maak je de saus: doe de look in een steelpannetje met een bodempje water.
- Breng aan de kook. Van zodra het water kookt, giet je de look af en vul je het pannetje met vers water.
- Je doet dit nog 3x, zodat de look in totaal 4x gekookt heeft.
- Doe de look in een hoge beker en voeg er de olijfolie en een beetje kookvocht van de look bij.
- Blender de saus glad.
- Giet de saus door een zeefje in een hapjespan en voeg de peterselie toe.
- De pan mag niet meer op het vuur staan.
- Kruid met peperoncino.
- Meng de pasta door de saus en laat even staan.
- De pasta zal de saus opslurpen. Dat is nog een reden waarom je de pasta al afgiet als hij nog beetgaar is.
- Voeg een klein beetje pastakookvocht toe aan de hapjespan, om het omroeren makkelijker te maken.
- Schep de pasta in 2 diepe kommen, schep er nog wat extra saus over en werk af met extra peperoncino.
Je kan dit gerecht niet goed heropwarmen, je moet het echt op het moment zelf klaarmaken.
Ik heb verse pasta gemaakt, op basis van 2 eieren en 200 gr pastabloem.
De saus zal romiger worden door het toevoegen van wat pastakookvocht.
Reacties