Nasi goreng met scampi en chorizo
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- 1 stukje gember, geschild en fijngesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 2 jonge preien, schoongemaakt en in ringen gesneden
- peper en zout
- 300 gr gekookte rijst, koud
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 koffielepel sesamolie
- pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 8 Argentijnse rode scampi, van het darmkanaal ontdaan maar niet gepeld
- 2 verse chorizo worsten, in plakken gesneden
- Laat de olie opwarmen in een klein pannetje.
- Fruit de look met de gember tot ze lichtgekleurd zijn. Pas op dat ze niet verbranden!
- Schep de look/gember uit de pan en laat die uitlekken op keukenpapier. Na het afkoelen heb je krokante look/gember.
- Laat de olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
- Fruit de uisnippers aan tot ze wat zachter zijn.
- Voeg de prei toe en gaar die mee tot ze zacht zijn.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg een beetje olie toe.
- Breek de rijst in de pan en roer goed om, zodat de rijst ook een laagje olie krijgt.
- Laat de rijst even meebakken, hij mag wat kleur krijgen.
- Kruid met de sojasaus en sesamolie.
- Ondertussen laat je de olie goed warm worden in een hele grote pan.
- Bak de scampi met de plakken chorizo tot ze mooi gekleurd zijn aan beide kanten.
- De chorizo zal zijn olie afgeven, wat zal zorgen voor een lekkere smaak bij de scampi.
- Serveer de nasi met de scampi en chorizo.
- Werk af met pijpajuintjes en de krokant gebakken look/gember.
Je kan de scampi ook op voorhand pellen.
Reacties