Patatas bravas met Russische vinaigrette
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 grote frietaardappelen, geschild en in hapklare stukken gesneden
- 2 l water
- 2 laurierblaadjes
- snuif zout
- 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
- draai van de pepermolen
- 115 gr mayonaise
- 100 gr curry ketchup
- 1 eetlepel appelazijn
- 1/2 koffielepel cayennepeper
- 1/4 ui, gepeld en heel fijn gesnipperd
- verse peterselie, gesnipperd
- verse dragon, gesnipperd
- 1 koffielepel Worcestershiresaus
- Zet het water op het fornuis en voeg de laurier, het zout, het paprikapoeder en de peper toe.
- Breng het water aan de kook, zet een deksel op de pan en laat het water 10 min op een zachter vuur trekken.
- Leg de aardappelblokjes in het water en breng het water weer aan de kook. Gaar de blokjes aardappel 5 min of tot een aardappelmesje er makkelijk in geprikt kan worden.
- Giet de aardappelblokjes af en laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
- Verwarm de frituurpan op 175°C. Frituur de aardappelblokjes goudbruin.
- Meng de mayonaise met de curry ketchup, appelazijn, cayennepeper, ui, peterselie, dragon en Worcestershiresaus. Dit wordt de saus voor op de aardappelblokjes.
- Serveer de gefrituurde aardappelblokjes met de saus.
Zorg dat je de gepocheerde aardappelblokjes helemaal laat afkoelen, zoals het hoort.
Reacties