Cavatelli met spek en broccoli

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is zo'n snel-klaar-gerecht voor 1 persoon. Ik heb er diepgevroren cavatelli voor gebruikt, die ik eerder vers gemaakt had. Maar je kan evengoed een andere pastasoort nemen.

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr cavatelli
  • olijfolie
  • enkele chilivlokjes
  • 4 plakjes ontbijtspek, in reepjes gesneden
  • 1/2 broccoli, in roosjes gesneden en gehalveerd
  • 40 gr diepvrieserwtjes
  • 3 muntblaadjes, gesnipperd
  • 30 gr oude geitenkaas, geraspt
  • enkele muntblaadjes ter afwerking
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de cavatelli gaar in ruim, gezouten water.
  • Ondertussen laat je wat olie warm worden in een grote hapjespan.
  • Kruid de olie met enkele chilivlokjes.
  • Bak het spek mooi bruin en voeg de broccoli toe.
  • Laat de broccoli wat kleur krijgen maar zorg dat hij niet overgaar wordt. Hij moet nog wat beet hebben.
  • Schep wat van het pastakookvocht in de pan en voeg de diepvrieserwtjes en de gesnipperde munt toe.
  • Giet de cavatelli af en meng ze met het spek en de groentjes.
  • Schep om en warm nog even goed door.
  • Werk af met oude geitenkaas.
  • Decoreer met muntblaadjes.
TIP:

In onze gemeente hebben we onze eigen geitenboerderij. Frank en Patricia staan garant voor heerlijke geitenkazen. Je moet echt de geitenbrie eens uitproberen. De geitenkazen van Frapa zijn niet zo scherp van smaak als je zou verwachten. Doe ze daar de groeten!

Reacties