Restjesmaaltijd uit de pan
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 100 gr kalfsgehakt
- peper en zout
- 120 gr gekookte aardappelen, koud en in blokjes gesneden
- 1 klein blikje zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt
- 40 gr geraspte cheddar
- 1 pijpajuintje, schoongemaakt en gesnipperd
- verse koriander, grof gesnipperd
- Laat wat olie warm worden in een kleine, gietijzeren pan.
- Maak kleine balletjes van het gehakt. Kruid met peper en zout.
- Bak de balletjes aan in de olie tot ze aan alle kanten gekleurd zijn.
- Voeg de aardappelblokjes toe en laat ze meebakken. Schud af en toe de pan op.
- Roer de bonen onder de aardappeltjes en bestrooi met cheddar.
- Zet even een deksel op de pan, zodat de kaas kan smelten.
- Werk af met pijpajuin en koriander.
Je kan ook een miniblikje maïskorrels, witte boontjes of erwtjes gebruiken.
Reacties