Ricotta met verse tuinkruiden

Foto Cathy Van de Moortele
Ik vind dit echt heerlijk: ricotta verrijkt met rode ui, vers kruiden, lekkere olijfolie.. MMMmm.. Smeer het op bruschetta, roer het door pasta of serveer het als dip bij rauwkost. Ik heb het zelf gebruikt voor mijn broodlunch, gecombineerd met krokant gebakken Parmaham en groene tomaten.

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr ricotta
  • 1/2 citroen
  • 1 kleine rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 pijpajuin, schoongemaakt en in fijne ringetjes gesneden
  • 1 koffielepel olijfolie
  • peper van de molen
  • zeezout Herbamare
  • verse tuinkruiden, gesnipperd (peterselie, koriander, dille, bieslook, dragon, basilicum, thijm... wat jij maar lekker vindt)
Hoe gaan we te werk:
  • Plet de ricotta met een vork in een kom.
  • Voeg de zeste van de citroen en de helft van het citroensap toe aan de kaas.
  • Roer de uisnippertjes, pijpajuin en olijfolie door de kaas.
  • Kruid flink met peper en zout en roer er dan de kruiden door.
  • Eet de ricotta liefst de dag zelf nog op. Roer nog eens goed door net voor je hem opdient.
  • Kruid eventueel nog bij met citroensap, peper en zout.
TIP:

Zet de verrijkte ricotta minstens een uur afgedekt in de koelkast.
Voeg gerust wat geperste look toe aan de kaas.
Je kan ook verse geitenkaas gebruiken ipv ricotta. 

Reacties