Tortellinisalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 verpakking tortellini naar keuze
- 1/2 komkommer, in plakjes gesneden (mandoline)
- 1 paprika (ik heb een zwarte gekozen), ontpit en in dunne plakjes gesneden (mandoline)
- 1 eetlepel olijfolie
- peper van de molen
- zout
- enkele blaadjes basilicum, gescheurd
- 1 eetlepel pijnboompitjes, getoast in een droog pannetje
- Gaar de tortellini in ruim, gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Spoel de tortellini onder koud water en laat ze helemaal afkoelen.
- Meng de tortellini voorzichtig met de plakjes komkommer en paprika in een grote kom.
- Druppel de olijfolie over de salade.
- Kruid met peper, zout en basilicum.
- Strooi de pijnboompitjes over de salade en serveer.
Kook de tortellini niet langer dan nodig, je wilt geen papperige pasta.
Reacties