In gin gemarineerde zalm

Foto Cathy Van de Moortele
Omdat ik zo'n zin had in zalm en vond dat gin daar wel heel goed bij paste...

Wat hebben we nodig:
  • 2 stukken zalm
  • 2 plakken citroen 
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • enkele peperbollen, gekneusd
  • 1 eetlepel roze besjes
  • snuif grof zout
  • 100 ml gin
Hoe gaan we te werk:
  • Neem een diepvrieszak en leg daarin de zalm.
  • Vul aan met de andere ingrediënten.
  • Trek de zak vacuüm of druk er zoveel mogelijk lucht uit voor je hem sluit.
  • Laat de zalm 1u marineren in de koelkast.
  • Verwarm de Kamado BBQ tot 75°C. Gooi wat rookhout op de kolen.
  • Leg de hitteschilden in de Kamado.
  • Vet je rooster in met wat olie en leg hem boven de hitteschilden.
  • Haal de zalm uit de marinade en gooi de marinade weg. Leg de zalm op je rooster.
  • Sluit het deksel en laat de zalm 20 min roken of tot er witte druppeltjes op de zalm verschijnen. Laat de temperatuur niet hoger komen.
  • Hou de zalm warm onder folie en grill hem nog 2 min net boven de kolen, zonder hitteschild.
TIP:

Werk af met extra roze besjes, dille en citroensap.

Reacties