In gin gemarineerde zalm
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 stukken zalm
- 2 plakken citroen
- 1 eetlepel gedroogde dille
- enkele peperbollen, gekneusd
- 1 eetlepel roze besjes
- snuif grof zout
- 100 ml gin
- Neem een diepvrieszak en leg daarin de zalm.
- Vul aan met de andere ingrediënten.
- Trek de zak vacuüm of druk er zoveel mogelijk lucht uit voor je hem sluit.
- Laat de zalm 1u marineren in de koelkast.
- Verwarm de Kamado BBQ tot 75°C. Gooi wat rookhout op de kolen.
- Leg de hitteschilden in de Kamado.
- Vet je rooster in met wat olie en leg hem boven de hitteschilden.
- Haal de zalm uit de marinade en gooi de marinade weg. Leg de zalm op je rooster.
- Sluit het deksel en laat de zalm 20 min roken of tot er witte druppeltjes op de zalm verschijnen. Laat de temperatuur niet hoger komen.
- Hou de zalm warm onder folie en grill hem nog 2 min net boven de kolen, zonder hitteschild.
Werk af met extra roze besjes, dille en citroensap.
Reacties