Appeltjes in de oven

Foto Cathy Van de Moortele
Je kent dat wel: teveel appels gekocht ineens en je weet er geen blijf mee. Als het vaste appels (geen goudreinetten), dan zijn die ideaal om in de oven te bakken. Wat een heerlijk dessert! Heb je nog vanilleroomijs in je vriezer? Ik zou niet van nee zeggen...

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 25 gr boter
  • 20 gr melk
  • 3 vaste appels, geschild en van het klokhuis ontdaan
  • 15 blanke hazelnoten, grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Zet een kleine, zware pot, type Le Creuset op een medium vuur.
  • Laat de suiker smelten zonder in de pot te roeren.
  • Wanneer de suiker helemaal gesmolten is en een mooie karamelkleur heeft, zet je de pot van het vuur.
  • Roer de boter en de melk door de caramel tot een gebonden saus.
  • Snij de appels in gelijke plakken en stapel ze weer op elkaar.
  • Zet de 3 appels in de saus en vul ze met de gehakte noten.
  • Lepel wat caramel over de appels en leg nog een klein klontje boter op elke appel.
  • Laat de appels 45 min bakken.
  • Serveer lauwwarm.
TIP:

Lekker met vanilleroomijs.

Reacties