Grits met gepocheerd ei en salsa roja

Foto Cathy Van de Moortele
Toen we begin dit jaar in Georgia waren (jaja, we zijn gaan eten bij The Grey - Mashama Bailey van de Netflix reeks), hebben we uiteraard "grits" gegeten. Wij kennen dit comfort food niet echt, maar als het over comfort food gaat, dan mag je gerust weten dat ik sta aan te schuiven.
Deze week had ik al salsa roja gemaakt en had daar nog wat van over. Onze 5 kippen leggen weer volop (thanks kippies) en wat is nu lekkerder dan een kakelvers ei? Een kakelvers gepocheerd ei natuurlijk! Met wat salsa roja gelepeld over de gepocheerde eieren, zal iedereen fan zijn van deze versie van grits. 

Wat hebben we nodig:
  • 240 ml water
  • 45 gr grits
  • snuifje zout
  • klontje boter
  • salsa roja
  • kakelverse eieren
  • verse koriander, gesnipperd
  • 1 avocado, gepeld en ontpit
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het water in een kookpot en breng dat aan de kook, onder deksel. Van zodra het water kookt, voeg je de grits en het zout toe. Zet een deksel op de pan en zet de grits op het laagst mogelijke vuurtje. Laat de grits het water opnemen.
  • Met een vork maak je de grits weer een beetje los.
  • Roer de boter door de grits en hou warm.
  • Ondertussen warm je de salsa roja op in een pan.
  • Maak 2 - 3 holtes in de salsa en breek daar de eitjes in.
  • Zet een deksel op de pan en laat de eieren rustig pocheren in het vocht van de salsa.
  • Serveer de eieren over de grutten en lepel er wat van de salsa roja over.
  • Werk af met verse koriander en plakjes avocado.
TIP:

Ik heb de grits meegebracht uit Amerika. Hier in België heb ik ze nog niet gevonden, maar moest dat wel zo zijn, dan zal ik het zeker aanvullen in dit recept.
Vind je geen grits? Je kan de grits ook vervangen door polenta of couscous in dit recept.

Reacties