Rivierkreeftjes- en rijstsalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 150 gr basmatirijst, gekookt
- 250 gr rivierkreeftjes, ontdooid
- 70 gr groene selder, in fijne brunoise gesneden
- 30 gr rode paprika, in fijne brunoise gesneden
- 20 gr gele paprika, in fijne brunoise gesneden
- 60 gr diepvrieserwtjes
- peper van de molen
- selderijzout
- 80 gr mayonaise
- 1 eetlepel sap van zoetzure augurken
- verse dille, gesnipperd
- 1/4 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- Doe de gekookte en afgekoelde rijst in een grote kom.
- Voeg de rivierkreeftjes en groentjes toe.
- Kruid met peper van de molen en een snuif selderijzout.
- Roer de mayonaise los met het sap van de zoetzure augurken en de gesnipperde dille.
- Spatel deze verrijkte mayonaise door de rijstsalade.
- Werk af met de gesnipperde rode ui.
- Zet de salade minstens een uur koel weg.
Je kan de rivierkreeftjes ook vervangen door surimikrab ter afwisseling.
Vervang de helft van de mayonaise door zure room of Griekse yoghurt.
Reacties