Rivierkreeftjes- en rijstsalade

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou van zelfgemaakte salades. Het is fijn te weten wat je er in doet en wat je niet lekker vindt... wel, dat doe je er niet in natuurlijk. Deze salade is kleurrijk, smaakvol en helemaal in orde om mee te nemen naar het werk. Ze zullen je met jaloerse ogen bekijken.

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr basmatirijst, gekookt
  • 250 gr rivierkreeftjes, ontdooid
  • 70 gr groene selder, in fijne brunoise gesneden
  • 30 gr rode paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 20 gr gele paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 60 gr diepvrieserwtjes
  • peper van de molen 
  • selderijzout
  • 80 gr mayonaise
  • 1 eetlepel sap van zoetzure augurken
  • verse dille, gesnipperd
  • 1/4 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de gekookte en afgekoelde rijst in een grote kom.
  • Voeg de rivierkreeftjes en groentjes toe.
  • Kruid met peper van de molen en een snuif selderijzout.
  • Roer de mayonaise los met het sap van de zoetzure augurken en de gesnipperde dille.
  • Spatel deze verrijkte mayonaise door de rijstsalade.
  • Werk af met de gesnipperde rode ui.
  • Zet de salade minstens een uur koel weg.
TIP:

Je kan de rivierkreeftjes ook vervangen door surimikrab ter afwisseling.
Vervang de helft van de mayonaise door zure room of Griekse yoghurt.


Reacties