Salsa Roja uit Mexico

Foto Cathy Van de Moortele
Jullie kennen allemaal de bokalen met Mexicaanse salsa uit de supermarkt. Je serveert deze al dan niet pikante saus bij nacho's en tortilla chips. Heb je al eens zelfgemaakte salsa roja geproefd? Want zo heet deze salsa in Mexico. Ieder gezin maakt daar zijn eigen salsa roja en ze maken gebruik van eenvoudige ingrediënten maar wel boordevol smaak. Weet wat je eet!

Wat hebben we nodig:
  • 3 tomaten, gerijpt in de zon
  • 1 teen look, gepeld
  • 1 eetlepel Bomba tomatenpuree
  • 1 Spaans pepertje, ontpit
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 1/4 busseltje koriander (met steeltjes), gesnipperd
  • zout 
Hoe gaan we te werk:
  • Blender de tomaten met de look, de tomatenpuree en het Spaans pepertje.
  • Doe een eetlepel olijfolie in een pan en giet daar de gemixte tomaten bij.
  • Breng de tomaten aan de kook, laat de saus wat indikken en zet de pan dan van het vuur.
  • Meng de afgekoelde tomaten met de gesnipperde ui, de blokjes tomaat en koriander.
  • Kruid af met zout.
TIP:

Liever niet zo pittig? Jij maakt je eigen salsa roja, dan bepaal je ook hoeveel pit er in gaat.

Reacties