Ravioli met gehakt
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- recept voor verse pasta, op basis van 3 eieren en 300 gr pastabloem
- 80 gr plakjes pancetta, fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 1/2 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 400 gr gemengd gehakt (varkens/kalf)
- 1 koffielepel oregano
- peper en zout
- verse peterselie, fijngesnipperd
- 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eierdooiers, losgeklopt
- Maak de pasta volgens het recept en laat het deeg 30 min rusten in plastic folie.
- Zet een pan op een mediumvuur en laat ze goed warm worden.
- Bak de pancetta mooi krokant.
- Voeg de look en uisnippertjes toe en laat die even meefruiten.
- Breek het gehakt in de pan en bak het rul.
- Kruid met oregano, peper en zout.
- Meng de peterselie en de kaas onder het vlees, eens dat mooi gebakken is.
- Schep de vleesvulling over in een kommetje en laat het afkoelen.
- Roer de eierdooiers door het vlees en laat de vulling opstijven in de koelkast.
- Rol de pasta uit tot vellen. Begin met 2 vellen pasta, zodat je pasta niet de kans krijgt uit te drogen.
- Schep hoopjes vulling op een vel pasta, 2 rijen van elk 5 hoopjes. Ik gebruik hiervoor een meloenschepje, zodat je mooie gelijke hoopjes bekomt.
- Dek af met een tweede vel pasta. Druk goed aan, zodat er geen lucht in de ravioli zit.
- Snij de ravioli los met een kartelwieltje of met een mes.
- Bebloem de ravioli.
- Laat de ravioli drogen.
- Vries de ravioli in of gebruik hem nadat hij toch zeker een half uurtje kon drogen (zo loop je minder kans dat de pasta opengaat in het kookwater).
Lekker met een zelfgemaakte tomatensaus.
Reacties