Gevulde paprika's
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 450 gr gemengd gehakt (varkens/kalfs)
- peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 1 steel selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
- 1 koffielepel oregano
- enkele chilivlokjes
- 4 paprika's
- 2 tomaten, in blokjes gesneden
- We maken eerst de vulling klaar: Bak het gehakt rul in een zware pan, type Le Creuset.
- Kruid met peper en zout.
- Schep het gebakken gehakt uit de pan en laat het uitlekken in een vergiet.
- Voeg de olie toe aan de pan en fruit de uien glazig.
- Voeg de look en selder toe en schep goed om.
- Kruid met oregano en chili, peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de hoedjes van de paprika's en haal de pitjes uit de paprika's.
- Zet de paprika's rechtop in een ovenschaal waar ze net in passen.
- Verwijder de steel van de hoedjes en snij het vruchtvlees in fijne brunoise.
- Voeg de brunoise van paprika toe aan de pan en schep om.
- Laat de groentjes even bakken tot ze wat zachter zijn.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat ze wegsmelten.
- Meng de groenten met het gehakt en kruid bij waar nodig.
- Vul de paprika's op met het gehaktmengsel.
- Zet de ovenschaal in een vorm die iets groter is en dek hem af met een deksel (of aluminiumfolie).
- In de buitenste schaal giet je kokend water tot aan 1/3 van de ovenschaal.
- Bak de paprika's tot ze nagenoeg zacht zijn.
- Verwijder het deksel, bestrooi de paprika's met kaas en laat ze nog even in de oven kleur krijgen.
Serveer met (wilde) rijst.
Reacties