Gevulde paprika's

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou zo van paprika's, in alle kleuren (behalve de groene, laten we eerlijk zijn, die zijn gewoon veel te bitter) en liefst warm, als het even kan. Rauw vind ik het iets minder, maar paprika's in de oven? Sign me up!

Wat hebben we nodig:
  • 450 gr gemengd gehakt (varkens/kalfs)
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • 1 steel selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 koffielepel oregano
  • enkele chilivlokjes
  • 4 paprika's
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • We maken eerst de vulling klaar: Bak het gehakt rul in een zware pan, type Le Creuset.
  • Kruid met peper en zout.
  • Schep het gebakken gehakt uit de pan en laat het uitlekken in een vergiet.
  • Voeg de olie toe aan de pan en fruit de uien glazig.
  • Voeg de look en selder toe en schep goed om.
  • Kruid met oregano en chili, peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de hoedjes van de paprika's en haal de pitjes uit de paprika's.
  • Zet de paprika's rechtop in een ovenschaal waar ze net in passen.
  • Verwijder de steel van de hoedjes en snij het vruchtvlees in fijne brunoise.
  • Voeg de brunoise van paprika toe aan de pan en schep om.
  • Laat de groentjes even bakken tot ze wat zachter zijn.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat ze wegsmelten.
  • Meng de groenten met het gehakt en kruid bij waar nodig.
  • Vul de paprika's op met het gehaktmengsel.
  • Zet de ovenschaal in een vorm die iets groter is en dek hem af met een deksel (of aluminiumfolie).
  • In de buitenste schaal giet je kokend water tot aan 1/3 van de ovenschaal.
  • Bak de paprika's tot ze nagenoeg zacht zijn.
  • Verwijder het deksel, bestrooi de paprika's met kaas en laat ze nog even in de oven kleur krijgen.
TIP:

Serveer met (wilde) rijst.

Reacties