Gnocchi met spek en butternut
Foto Cathy Van de Moortele |
Een lievelingsgerechtje van de oudste dochter, die vaak gnocchi klaarmaakte op haar studentenkamer in Parijs.
Wat hebben we nodig:
- 8 plakjes ontbijtspek, in reepjes gesneden
- 125 gr butternut, geschild en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 koffielepel provençaalse kruiden
- peper en zout
- 1 verpakking gnocchi (500 gr)
- 1 tomaat, ontpit en in reepjes gesneden
- 2 handenvol rucola
- Laat een hapjespan goed heet worden.
- Bak het spek krokant in de droge pan.
- Voeg de blokjes butternut toe, samen met de olijfolie en schud de pan een paar keer goed op, zodat de butternut een dun olielaagje krijgt en niet aanbakt.
- Kruid de butternut met provençaalse kruiden, peper en zout.
- Voeg de gnocchi toe en schud goed op, om alles te mengen.
- Giet 50 ml water in de pan en zet het deksel er op.
- Op een medium vuur laat je alles goed warm worden.
- Verwijder het deksel en voeg de tomaatjes toe. Laat nog even verder doorwarmen zonder deksel.
- Verdeel de gnocchi over 2 kommen en werk af met rucola.
Je kan de rucola ook door de gnocchi mengen, net voor het serveren, zodat die nog wat kan slinken.
Reacties