Gnocchi met spek en butternut

Foto Cathy Van de Moortele
Een snelklaar gerechtje, zeker als je een verpakking aardappelgnocchi in huis haalt. Je vindt gnocchi in het versvak in de supermarkt of bij de droge pasta's (deze gnocchi bewaren behoorlijk lang buiten de koelkast zolang de verpakking niet opengemaakt is).
Een lievelingsgerechtje van de oudste dochter, die vaak gnocchi klaarmaakte op haar studentenkamer in Parijs.

Wat hebben we nodig:
  • 8 plakjes ontbijtspek, in reepjes gesneden
  • 125 gr butternut, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • 1 verpakking gnocchi (500 gr)
  • 1 tomaat, ontpit en in reepjes gesneden
  • 2 handenvol rucola
Hoe gaan we te werk:
  • Laat een hapjespan goed heet worden.
  • Bak het spek krokant in de droge pan.
  • Voeg de blokjes butternut toe, samen met de olijfolie en schud de pan een paar keer goed op, zodat de butternut een dun olielaagje krijgt en niet aanbakt.
  • Kruid de butternut met provençaalse kruiden, peper en zout.
  • Voeg de gnocchi toe en schud goed op, om alles te mengen.
  • Giet 50 ml water in de pan en zet het deksel er op.
  • Op een medium vuur laat je alles goed warm worden.
  • Verwijder het deksel en voeg de tomaatjes toe. Laat nog even verder doorwarmen zonder deksel.
  • Verdeel de gnocchi over 2 kommen en werk af met rucola.
TIP:

Je kan de rucola ook door de gnocchi mengen, net voor het serveren, zodat die nog wat kan slinken.

Reacties