Appeltaart

Foto Cathy Van de Moortele
Heel eenvoudig en weinig voor nodig: deze appeltaart maak je met bladerdeeg (kies bladerdeeg met echte boter voor extra smaak), appelmoes en appels. Makkelijk toch?

Wat hebben we nodig:
  • 1 vel rond bladerdeeg
  • 2 eetlepels mousseline van appelmoes
  • 4 stevige appels, gewassen en in dunne plakjes gesneden
  • 30 gr kristalsuiker
  • 2 eetlepels abrikozenconfituur
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een ronde, lage, geribbelde bakvorm klaar.
  • Leg het bladerdeeg in de bakvorm en snij overtollig deeg weg.
  • Prik de bodem in met een vork, zodat de bodem niet rijst.
  • Besmeer de bodem met de appelmoes.
  • Beleg de appelmoes met overlappende plakjes appel.
  • Schuif de taart 20 min de oven.
  • Verlaag de temperatuur naar 180°C en laat de taart mooi kleuren in nog 25 min.
  • Zet de vorm op een rooster en laat hem 10 min afkoelen.
  • Verwarm de confituur met een beetje water en laat hem eens opkoken.
  • Bestrijk de appeltjes met de confituur.
  • Bestuif de taart met bloemsuiker net voor je ze serveert.
TIP:

Je kan ook appelmoes met stukjes gebruiken, maar mijn voorkeur gaat naar mousseline.

Reacties