Appeltaart
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 vel rond bladerdeeg
- 2 eetlepels mousseline van appelmoes
- 4 stevige appels, gewassen en in dunne plakjes gesneden
- 30 gr kristalsuiker
- 2 eetlepels abrikozenconfituur
- bloemsuiker
- Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een ronde, lage, geribbelde bakvorm klaar.
- Leg het bladerdeeg in de bakvorm en snij overtollig deeg weg.
- Prik de bodem in met een vork, zodat de bodem niet rijst.
- Besmeer de bodem met de appelmoes.
- Beleg de appelmoes met overlappende plakjes appel.
- Schuif de taart 20 min de oven.
- Verlaag de temperatuur naar 180°C en laat de taart mooi kleuren in nog 25 min.
- Zet de vorm op een rooster en laat hem 10 min afkoelen.
- Verwarm de confituur met een beetje water en laat hem eens opkoken.
- Bestrijk de appeltjes met de confituur.
- Bestuif de taart met bloemsuiker net voor je ze serveert.
Je kan ook appelmoes met stukjes gebruiken, maar mijn voorkeur gaat naar mousseline.
Reacties