Vitamientjes uit de soupmaker
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 kleine ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
- 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1 steel selder, in fijne brunoise gesneden
- 1/2 prei, in fijne brunoise gesneden
- 1 aardappel, geschild en in fijne brunoise gesneden
- 60 gr knolselderblokjes (diepvries)
- 500 ml verse vleesbouillon, heet
- peper en zout
- verse peterselie, gesnipperd
- 30 gr diepvrieserwtjes
- Doe de ui, wortel, selder, prei, aardappel en knolselder in de kan van de soupmaker.
- Overgiet met de hete bouillon en vul aan tot 4 porties met water.
- Kies voor chunky soup en 4 porties en laat de soupmaker zijn werk doen.
- Werk af met peper, zout, peterselie en diepvrieserwtjes.
De vleesbouillon maak ik met mergpijpjes en soepvlees, ui, look, laurier, wortel, selder, prei, peterseliesteeltjes, peperbollen en zout.
Reacties