Cookie brittle

Foto Cathy Van de Moortele
Superleuk om te maken en je hebt eens koekjes in een andere vorm dan je gewend bent. Laat de koekjes alleen aan de rand kleuren, de bovenkant hoeft niet bruin te worden.

Wat hebben we nodig:
  • 225 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 225 gr fijne griessuiker
  • 5 gr zout
  • merg van 1 vanillestok
  • 280 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 180 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 165°C en zet een rooster in het midden van de oven.
  • Vet een springvorm lichtjes in.
  • Klop de boter romig met de suiker.
  • Voeg het zout en de vanille toe en meng goed.
  • Meng de bloem en de chocolate chips kort onder het koekjesdeeg.
  • Stort het deeg in de springvorm en duw het heel goed aan in een vlakke laag. Ik heb hier een rolletje voor gebruikt. 
  • Bak de koek 25 min of tot de randjes mooi gekleurd zijn.
  • Laat de koek 10 min afkoelen in de vorm (zet je timer!) en ontvorm hem dan.
  • Snij de koek in gelijke punten.
  • Foto Cathy Van de Moortele
  • Laat de koek helemaal afkoelen op een rooster.
TIP:

Als je de koekjes te vroeg wilt snijden, zullen ze kruimelen en uit elkaar vallen. Als je langer dan 10 min wacht, zijn ze al te hard om te snijden. Gebruik dus zeker een timer.
Moest je nog chocolate chips over hebben: duw gerust wat extra chocolate chips in de bovenste laag.

Reacties