Taco pasta

Foto Cathy Van de Moortele
Er wordt hier toch een paar keer in de maand Mexicaans gegeten. Heerlijk toch? Je wordt al vrolijk van de kleurtjes alleen. We hebben hier een uitstekend Mexicaans restaurant, maar ik maak nog altijd graag zelf het eten klaar.
Deze keer gaan we voor een Mexicaanse pasta. Niet zo gekend, maar waarom niet? Alles wat lekker is, zit er in. Fiesta Mexicana!

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 450 gr runderaméricain
  • 100 gr ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • 1 zakje tacokruiden
  • 450 ml water, heet
  • 1 bokaal chunky wrap salsa mild
  • 1 bokaal tacosaus
  • 1 blik maïs met paprikablokjes
  • 250 gr korte pasta 
  • 150 gr cheddar, geraspt
  • 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 avocado
  • scheutje citroensap
  • Mexicaanse kruiden
  • zure room
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie goed warm worden in een pan met zware bodem, type Le Creuset.
  • Bak het rundsvlees rul.
  • Van zodra het vlees niet meer roze is, voeg je de ui en look toe. Schep goed om en laat even meebakken.
  • Strooi de tacokruiden over het vlees en schep om.
  • Overgiet het vlees met het hete water, de salsa, tacosaus.
  • Voeg de maïs en de pasta toe en schep goed om.
  • Zet een deksel op de pan en laat de pasta gaar worden op een medium vuur.
  • Voeg eventueel wat extra heet water toe als de taco pasta te droog dreigt te worden.
  • Strooi de cheddar over het gerecht en zet nog 5 min terug in de oven, zodat de kaas kan smelten.
  • Werk af met rode ui en blokjes tomaat.
  • Plet de avocado en besprenkel met wat citroensap. Roer er wat rode ui en tomatenblokjes onder en kruid met wat extra Mexicaanse kruiden.
  • Geef de zure room erbij.
TIP:

Dit is geen gerecht om op voorhand klaar te maken. Recht van het vuur op tafel en onmiddellijk eten, zodat het gerecht niet uitdroogt. Wil je deze taco pasta toch heropwarmen? Voeg dan wat extra water toe en dek de schotel goed af.

Reacties