Pompoensoep uit de soupmaker

Foto Cathy Van de Moortele
Altijd lekker, zo'n kom dampende pompoensoep. Ga zelf je pompoen uitzoeken op een pompoenfarm en geniet van dit herfstseizoen.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, gepeld en grof gesnipperd
  • 500 gr pompoenblokjes (geschild en ontpit)
  • 1 l groentebouillon, heet
  • peper en zout
  • verse nootmuskaat
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de olie in de kan van de soupmaker en kies voor de sauteurfunctie. Laat de olie warm worden.
  • Voeg de uien toe en fruit ze even aan. Ze hoeven niet te kleuren.
  • Roer de pompoenblokjes door de uien en giet de hete bouillon erover.
  • Kies voor de gemixte setting.
  • Kruid de soep met peper, zout en vers gemalen nootmuskaat.
TIP:

Werk de soep af met een scheutje room. Je kan de room achteraf toevoegen en dan voor de functie mixen kiezen. Of je doet gewoon wat room in elke kom soep, dat kan ook.
Strooi wat getoaste pompoenpitten over de soep net voor je ze serveert.
Heb je geen soupmaker? Maak de soep dan op het vuur klaar en mix ze met een staafmixer of in de blender.

Reacties