Pompoenlasagne
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 30 gr vetstof
- 30 gr vloeiende bloem
- 300 gr melk
- 75 gr mascarpone
- peper en zout
- verse nootmuskaat
- 350 gr pompoen, in dunne plakjes geschaafd
- beetje vetstof
- 175 gr verse spinazie, gewassen, gedroogd en grof gehakt
- geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschotel lichtjes in met olie.
- Laat de vetstof smelten in een steelpannetje.
- Roer er de bloem onder en laat die even meebakken tot een mooi gebonden roux.
- Giet de melk bij de roux en laat die goed mengen en warm worden.
- Roer de mascarpone onder de bechamel en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
- Hou de saus goed warm.
- Verwarm een pannetje met een klein beetje vetstof en stoof de spinazie heel kort aan. Ze hoeft maar enkele minuten te slinken. Kruid met peper en zout.
- Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en duw er zoveel mogelijk vocht uit.
- Meng de spinazie onder de saus.
- Leg een bodem pompoenplakjes in de ovenschaal.
Foto Cathy Van de Moortele - Schep een grote lepel saus over de pompoen en verspreid hem goed, tot in de hoekjes.
- Strooi wat Parmezaanse kaas over de saus en beleg opnieuw met pompoen. Druk elk laagje goed aan.
- Ga zo door tot de pompoen en bechamel op is.
- Eindig met een laagje saus en wat extra Parmezaanse kaas.
- Schuif de lasagne voor 45 min in de oven.
- Laat de lasagne 10 min staan voor je hem aansnijdt, zodat hij vast genoeg is om mooie stukken van te snijden.
Dit recept is goed voor 2 personen. Geef er nog een groene salade en wat knapperig vers brood bij.
Reacties