Tagliolini met scampi in lookboter
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1/2 recept verse pasta, op basis van 2 eieren en 200 gr pastabloem
- 20 scampi, ontdooid, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
- peper en zout
- 100 gr boerenboter
- 1 koffielepel oregano
- enkele chilivlokjes
- 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- een handvol rucola (notensla), gewassen en grof gehakt
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Parmezaanse kaas, naar smaak
- Maak het pastadeeg en laat het even rusten.
- Rol de pasta uit tot lange vellen en snij er tagliolini van.
- Dep de scampi droog en kruid ze aan beide kanten met peper en zout.
- Kook de pasta beetgaar in een pot met ruim, gezouten water.
- Laat 30 gr van de boter smelten in een zware pan, type Le Creuset.
- Kruid de boter met oregano, chili en look.
- Bak de scampi tot ze lichtjes van kleur beginnen te veranderen en draai ze om.
- Bak de andere kant kort.
- Voeg de rest van de boter toe aan de pan.
- Voeg een lepel pastakookvocht toe aan de pan en meng de al dente pasta onder de lookboter.
- Laat de rucola slinken in de pan.
- Werk af met peterselie en Parmezaanse kaas naar smaak. De kaas zal helpen om de saus wat in te dikken.
Je kan ook jonge blaadjes spinazie gebruiken ipv rucola.
Is zelf pasta maken niet jouw ding of vind je er de tijd niet voor? Kijk in het koelvak in de supermarkt en je vindt er tal van verse pastasoorten.
Italianen houden niet van kaas in pasta met vis/zeevruchten, maar ik heb hier totaal geen probleem mee.
Dit recept is voor 2 personen.
Reacties