Pindakaaskoekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Niet meteen een courant koekje in ons land: pindakaaskoekjes. Geen idee waarom want ze zijn echt heel erg lekker. Ik heb deze keer creamy Reese's pindakaas gebruikt, maar gebruik gerust de pindakaas die jij staan hebt: crunchy of creamy: het is allemaal lekker.

Wat hebben we nodig:
  • 220 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 265 gr pindakaas
  • 200 gr fijne griessuiker
  • 175 gr donkerbruine suiker
  • 3 eieren
  • 400 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 9 gr natriumbicarbonaat
  • 1 gr zout
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de boter romig met de pindakaas.
  • Voeg de twee soorten suiker toe en klop goed op.
  • Voeg de eieren één voor één toe en klop na elke toevoeging goed op.
  • Zeef de bloem met het natriumcarbonaat en het zout.
  • Voeg deze droge ingrediënten in 3x toe en meng telkens goed.
  • Zet het deeg 30 min in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm de oven voor op 190°C en zet enkele bakplaten klaar (niet invetten en geen bakpapier).
  • Gebruik een kleine koekjesschep om gelijke hoopjes op de bakplaat te scheppen. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze lopen een beetje uit.
  • Duw de hoopjes plat met de onderkant van een glas (een glas met motief onderaan is altijd leuk).
  • Bak de koekjes 10 - 15 min. De onderkanten moeten mooi gekleurd zijn.
  • Laat de koekjes even rusten op de bakplaat en schep ze dan over op roosters om volledig af te koelen.
TIP:

Besmeer de koekjes met confituur voor een echte Peanutbutter & Jelly ervaring.


Reacties