Pindakaaskoekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 220 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 265 gr pindakaas
- 200 gr fijne griessuiker
- 175 gr donkerbruine suiker
- 3 eieren
- 400 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- 9 gr natriumbicarbonaat
- 1 gr zout
- Klop de boter romig met de pindakaas.
- Voeg de twee soorten suiker toe en klop goed op.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop na elke toevoeging goed op.
- Zeef de bloem met het natriumcarbonaat en het zout.
- Voeg deze droge ingrediënten in 3x toe en meng telkens goed.
- Zet het deeg 30 min in de koelkast om op te stijven.
- Verwarm de oven voor op 190°C en zet enkele bakplaten klaar (niet invetten en geen bakpapier).
- Gebruik een kleine koekjesschep om gelijke hoopjes op de bakplaat te scheppen. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze lopen een beetje uit.
- Duw de hoopjes plat met de onderkant van een glas (een glas met motief onderaan is altijd leuk).
- Bak de koekjes 10 - 15 min. De onderkanten moeten mooi gekleurd zijn.
- Laat de koekjes even rusten op de bakplaat en schep ze dan over op roosters om volledig af te koelen.
Besmeer de koekjes met confituur voor een echte Peanutbutter & Jelly ervaring.
Reacties