Naan met witte bonen hummus en groene asperges
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 portie deeg voor naan brood
- 1/2 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
- 1 mini blikje witte bonen, gespoeld en uitgelekt
- peper en zout
- sap van 1/4 citroen
- 1 koffielepel olijfolie
- 5 mini groene asperges
- Parmezaanse kaas
- verse peterselie, grof gesnipperd
- Neem je portie deeg en bebloem ze goed.
- Rol het deeg uit tot een ovale vorm. Klop overtollige bloem van het deeg.
- Maak kleine sneetjes in het deeg met een aardappelmesje.
- Zet de grill aan.
- Mix de uitjes met de look en de bonen. Het hoeft niet helemaal glad te zijn, er mag gerust nog wat structuur inzitten, dat maakt het geheel interessanter.
- Kruid met peper, zout, citroensap en olijfolie.
- Grill het naan brood aan beide zijden op een rooster.
- Haal het brood uit de grill en besmeer het met de hummus.
- Beleg met de asperges.
- Schaaf wat Parmezaanse kaas over de asperges en zet het brood nog even terug onder de grill om alles mooi warm te maken en de asperges te grillen.
- Werk af met wat extra olijfolie en verse peterselie.
De hummus is ook lekker als dip bij rauwe groentjes of op getoast zuurdesembrood.
Wil je het graag wat pittiger? Werk dan af met een snuifje chilipoeder.
Reacties