Snelle bolognaise
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 2 artisanaal gemaakte boerenworsten, van het velletje ontdaan
- 1/2 ui, gepeld en grof gesnipperd
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- 1 wortel, geschraapt en in blokjes gesneden
- 1 steel selder, schoongemaakt en in maantjes gesneden
- 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 50 ml rode wijn
- 1 blik kerstomaten
- 1 koffielepel oregano
- peper en zout
- een scheutje worcestershiresaus
- Verhit een pan op het vuur en doe er de olijfolie in.
- Laat de olie warm worden en verkruimel de worsten in de pan.
- Bak het gehakt rul en tot het niet meer roze ziet.
- Schep het gehakt uit de pan met een schuimspaan en laat het uitlekken op keukenpapier.
- Voeg zonodig wat extra vetstof toe aan de pan.
- Fruit de uien glazig en voeg de look toe. Laat die even meefruiten.
- Voeg de wortel-, selder-, paprikablokjes en het laurierblad toe.
- Meng de tomatenpuree door de groentjes en laat die zijn kleur en smaak afgeven.
- Blus met de wijn en laat de wijn praktisch wegkoken.
- Doe de kerstomaten met het sap bij de groentjes en voeg het rul gebakken gehakt weer toe.
- Vul het blik voor de helft met heet water en voeg dat ook toe aan de saus.
- Kruid met oregano, peper, zout en Worcestershire.
- Breng de saus weer aan de kook en laat ze dan op een matig vuur verder garen tot ze mooi dik is en de groentjes gaar zijn.
- Serveer over capellini of spaghetti.
Kies gerust voor kalfsworst of Italiaans gekruide worsten (venkelzaad is heerlijk in een bolognaise).
Wanneer de pasta bijna gaar is, voeg je een pollepel van het kookvocht toe aan de saus. Dan schep je de beetgare pasta in de saus en je laat hem daar verder garen. Voeg zonodig extra kookvocht toe, dat helpt om de saus in te binden en het maakt het makkelijker om de pasta door de saus te wentelen.
Reacties