Appelpannenkoekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Denk aan die dikke, fluffy Amerikaanse pannenkoekjes, die geserveerd worden als ontbijt. Wat dacht je van geraspte appeltjes in het beslag? En als afwerking nog wat gebakken appelblokjes erbij? Inderdaad... dat dacht ik ook.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 6 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 20 gr fijne griessuiker
  • 15 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • enkele druppels vanille extract
  • 115 gr melk
  • 1/2 appel, gewassen en grof geraspt (niet schillen)
  • olie
  • klontje boter
  • 1/2 appel, gewassen en in blokjes gesneden
  • ahornsiroop
Hoe gaan we te werk:
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
  • Klop de suiker met de boter, vanille en melk.
  • Roer de appelrasp onder de natte ingrediënten.
  • Spatel de natte ingrediënten onder de droge.
  • Vet een pan in met een beetje olie en zet ze op een mediumwarm vuur.
  • Bak 7 pannenkoekjes met dit beslag.
  • Dit zijn dikke pannenkoekjes, vul niet je hele pan met beslag zoals je zou doen met onze Belgische pannenkoeken. Ik gebruik een ijsschep (zo'n knijper) om het beslag in de pan te doen.
  • Draai de pannenkoekjes pas om als de randjes wat vaster zijn. 
  • Laat ook de andere kant kleuren.
  • Hou de pannenkoekjes warm in de oven tot ze allemaal gebakken zijn.
  • Ondertussen verwarm je een tweede pannetje met wat boter.
  • Bak de appelstukjes rondom rond en serveer ze op de pannenkoekjes.
  • Werk af met wat ahornsiroop.
TIP:

Ik bak slechts 1 pannenkoekje per keer, zo heb je alle controle over je pan.

Reacties