Zalmforel in papillot
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 zalmforel, van de ingewanden ontdaan en gespoeld
- olijfolie
- peper en zout
- 1/2 biologische citroen, in plakken gesneden
- verse groene kruiden (peterselie, dragon, dille, thijm, bieslook, ...)
- 50 ml witte wijn
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zet een bakplaat klaar en leg daarop een vel aluminiumfolie dat 3x zo groot is als de zalmforel.
- Droog de forel goed af met keukenpapier.
- Bedruppel de forel aan beide zijden met olie.
- Kruid met peper en zout.
- Open de forel en besprenkel ook de binnenkant met olie.
- Kruid van binnen met peper en zout en schik er de plakjes citroen in.
- Leg de verse kruiden op de citroenschijfjes.
- Giet de wijn naast de vis op de folie.
- Vouw het vel aluminiumfolie dicht en vouw de zijkanten meerdere keren over, zodat de vis mooi verpakt zit.
- Stoom de vis 20 - 25 min in de oven.
- Open de folie.
- Maak aan sneden aan de staart en aan de kop. Dat zijn de delen die we niet gaan eten.
- Snij voorzichtig de vinnen en bijhorende graten weg.
- Met je mes volg je de lijn op de zijkant van de vis, zodat je hem mooi kunnen fileren.
- Verwijder het vel.
- Met een lepel duw je beide visfilets van de graat en leg je ze op een voorverwarmd bord.
- Neem nu de graat vast en trek ze naar boven om ze volledig te verwijderen.
- Schep ook de onderste filets op het voorverwarmde bord.
- Klaar!
Ik eet deze forel graag met gegrilde groene asperges een aardappelmousseline.
De forel moet makkelijk van de graat komen, maar mag niet overgaar zijn.
Reacties