Gestreepte kokoskoekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Manmanman.... hoe lekker kan het zijn. Koekjes, chocolade, kokos. Echt.

Wat hebben we nodig:
  • 225 gr boerenboter, koud, in blokjes gesneden
  • 200 gr fijne griessuiker
  • 1 ei
  • enkele druppels vanille extract
  • 325 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 3 gr zout
  • 10 gr bakpoeder
  • 200 gr fondant chocolade, grof gehakt
  • 50 gr kokosnoot, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Zet enkele bakplaten met bakpapier klaar in de koelkast.
  • Mix de boter romig met de suiker. Gebruik hiervoor de K-klopper van de Kenwood.
  • Voeg het ei toe en klop verder tot het ei opgenomen is.
  • Voeg de vanille toe.
  • Zeef de bloem met het zout en het bakpoeder en meng die kort door de natte ingrediënten, tot er geen bloem meer te zien is.
  • Maak een platte schijf van het deeg en wikkel die in plastic folie.
  • Leg het deeg 15 min in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestuif je werkblad lichtjes met bloem.
  • Haal de deegschijf uit de koelkast en rol ze uit tot 0.5 cm dikte.
  • Met een rode koekjesvorm steek je cirkels uit het deeg. Met de tip van een glad spuitmondje, steek je in het midden nog een rondje uit. 
  • Leg de koekjes op de bakplaten.
  • Breng de restjes deeg weer samen en rol ze opnieuw uit.
  • Zet de koekjes 15 min in de koelkast.
  • Bak de koekjes 6 - 8 min of tot ze lichtgekleurd zijn.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op roosters.
  • Smelt 3/4 van de chocolade op lage kracht in de microgolf.
  • Eens de chocolade gesmolten is, voeg je de rest van de chocolade toe.
  • Roer goed om.
  • Vul een spuitzak met lang spuitmondje met gesmolten chocolade en decoreer er je koekjes mee.
  • Strooi wat geraspte kokos over de chocolade.
  • Laat de koekjes opstijven in de koelkast en bewaar ze in een gesloten doosje in de koelkast.
TIP:

Je kan de onderkanten van de koekjes ook nog bestrijken met gesmolten chocolade.
Je kan er ook voor kiezen om geen rondje in het midden uit te steken. Bestrijk dan de bovenkant van de gebakken koekjes met een dun laagje chocolade en strooi daar de kokos over.

Reacties