BBQ kippenvleugels
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 12 kippenvleugels
- zelfgemaakte BBQ saus
- 1 eetlepel witte sesamzaadjes
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- 1 groen pepertje, ontpit en in fijne reepjes gesneden
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de kippenvleugels met voldoende BBQ saus om ze helemaal te bedekken.
- Leg de vleugels in een ovenschaal of op een bakplaat (bekleed die met aluminiumfolie voor een snelle opkuis) en zorg dat ze elkaar niet raken.
- Bak de kip 45 - 60 min, tot het heerlijk ruikt in de keuken en het vlees makkelijk los komt van de botjes.
- Bestrooi met de sesamzaadjes, pijpajuin en groen pepertje.
- Dien op met extra BBQ saus.
Lekker als fingerfood maar ook met Amerikaanse aardappelpartjes.
Geef er selderstengels en een blue cheese dressing bij.
Reacties