BBQ kippenvleugels

Foto Cathy Van de Moortele
Vind jij kippenvleugels ook zo lekker? Met een plakkerige, zelfgemaakte BBQ saus zijn ze nog lekkerder.

Wat hebben we nodig:
  • 12 kippenvleugels
  • zelfgemaakte BBQ saus
  • 1 eetlepel witte sesamzaadjes
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • 1 groen pepertje, ontpit en in fijne reepjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de kippenvleugels met voldoende BBQ saus om ze helemaal te bedekken.
  • Leg de vleugels in een ovenschaal of op een bakplaat (bekleed die met aluminiumfolie voor een snelle opkuis) en zorg dat ze elkaar niet raken.
  • Bak de kip 45 - 60 min, tot het heerlijk ruikt in de keuken en het vlees makkelijk los komt van de botjes.
  • Bestrooi met de sesamzaadjes, pijpajuin en groen pepertje.
  • Dien op met extra BBQ saus.
TIP:

Lekker als fingerfood maar ook met Amerikaanse aardappelpartjes.
Geef er selderstengels en een blue cheese dressing bij.

Reacties