Pasta met ham en erwtjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr korte pasta
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 1 teen look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
- 75 gr gekookte ham, in stukjes gesneden
- 75 gr Italiaanse prosciutto crudo, in stukjes gesneden
- 100 gr kippenbouillon
- 230 gr culinaire room
- peper en zout
- 100 gr diepvrieserwtjes, bevroren
- 30 gr Grana Padano
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
- Ondertussen maak je de saus:
- Laat de olie en de boter samen warm worden in een grote hapjespan.
- Fruit de ui glazig en voeg dan de looksnippers erbij.
- Strooi de stukjes ham over de uien en bak ze even mee.
- Overgiet met de bouillon en de room en laat de saus voor de helft inkoken.
- Kruid met peper en zout na het inkoken. Gebruik niet teveel zout, daar er al zout in de prosciutto zit en we straks nog Grana Padano gaan toevoegen.
- Strooi de erwtjes over het gerecht en roer ze door de saus.
- Giet de pasta af (hou wat kookvocht apart) en meng die door de saus.
- Voeg wat pastakookvocht toe als het omscheppen wat stroef gaat. De saus zal er ook extra mee binden.
- Werk af met de geraspte kaas.
Gebruik geen erwtjes uit blik. Die zien er niet uit, zijn niet lekker. Diepvrieserwtjes is wat je nodig hebt.
Kies voor fusilli of penne of casarecce (heb ik hier gebruikt).
Hier kunnen al 3 personen van eten. Geef er gerust nog een groene salade bij.
Reacties