Pizza courgettebloem en burrata

Foto Cathy Van de Moortele
Een combinatie die je niet zo vaak zal zien, maar wel verrassend lekker. De pittige pizzasaus, de zucchinibloemen, de zachte mini-courgetten en de romige burrata. Topper!

Wat hebben we nodig:
  • 1 portie pizzadeeg
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • enkele chilivlokjes
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • snuifje zout
  • olijfolie
  • grof zout
  • 6 courgettebloemen met mini-courgetten
  • 1 burrata, uitgelekt
  • rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/4 Spaans pepertje, ontpit en fijngesnipperd
  • olijfolie
  • notensla
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm een pizzasteen voor in een oven tot op de hoogste temperatuur. Bij mij is dat 260°C.
  • Maak het deeg klaar zoals in het recept beschreven staat.
  • Ondertussen maak je de pizzasaus.
  • Laat wat olie warm worden in een pot en fruit de ui glazig.
  • Voeg de chili en look toe en laat die even meebakken.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met zout.
  • Laat de saus 30 min zachtjes sudderen en pureer ze dan.
  • Leg de pizza klaar op een plank waarop bakpapier ligt.
  • Besmeer de pizzabodem met wat olie en strooi wat grof zout op de rand.
  • Een pollepel saus is voldoende om de bodem te bedekken. Laat de randen vrij en gebruik niet teveel saus, zodat je pizzabodem niet te vochtig wordt.
  • Open de bloemen en knip de meeldraden eruit. Zorg dat er geen beestjes meer inzitten. 
  • Snij de mini-courgetten van de bloemen af en snij ze horizontaal door.
  • Schik de bloemen en de halve courgetten op de saus.
  • Schuif de pizza in de oven en bak hem mooi krokant in een 8-tal min.
  • Breek de burrata boven de pizza.
  • Werk af met rode ui, Spaanse peper en notensla.
  • Besprenkel de pizza met nog wat extra olijfolie.
TIP:

Je kan ook gewoon de bloemen nemen waar geen courgetten op staan en de bloemen opvullen met een eetlepel gekruide ricotta.
De rest van de saus gebruik je in andere recepten of vries je in porties in voor je volgende pizza's.
Gebruik je handen om het pizzadeeg uit te rollen, zodat je mooie airpockets krijgt. Pizza die met een deegrol uitgerold werd, is niet zo interessant.

Reacties