Geroosterde aardappelen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 - 3 eetlepels eendenvet
- 5 aardappelen, geschild en in stukken gesneden
- 1 eetlepel semola de Cecco (pastabloem)
- aardappelkruiden naar smaak
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Voorzie een ovenschaal van het eendenvet en zet die al in de oven die aan het voorverwarmen is.
- Kook de aardappelen beetgaar in lichtgezouten water.
- Giet de aardappelen af, zet het deksel op de pot en schud goed op.
- Meng de pastabloem met de kruiden en bestuif hier de aardappelen mee. Dit zal zorgen voor extra crunch.
- Giet de aardappelen voorzichtig in het hete vet.
- Zet de temperatuur op 200°C en bak de aardappelen 45 min of tot ze mooi gaar en krokant zijn.
Lekker bij vlees.
Reacties