Geroosterde aardappelen

Foto Cathy Van de Moortele
Een aardappelbereiding die je niet elke dag eet, maar als je het klaarmaakt, wordt het genieten. Eendenvet is de perfecte vetstof voor het krokant bakken van aardappelen. Het rookt niet en kan op hoge temperatuur gebruikt worden. Net wat we willen in deze bereiding.

Wat hebben we nodig:
  • 2 - 3 eetlepels eendenvet
  • 5 aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 1 eetlepel semola de Cecco (pastabloem)
  • aardappelkruiden naar smaak
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 250°C.
  • Voorzie een ovenschaal van het eendenvet en zet die al in de oven die aan het voorverwarmen is.
  • Kook de aardappelen beetgaar in lichtgezouten water.
  • Giet de aardappelen af, zet het deksel op de pot en schud goed op.
  • Meng de pastabloem met de kruiden en bestuif hier de aardappelen mee. Dit zal zorgen voor extra crunch. 
  • Giet de aardappelen voorzichtig in het hete vet.
  • Zet de temperatuur op 200°C en bak de aardappelen 45 min of tot ze mooi gaar en krokant zijn.
TIP:

Lekker bij vlees.

Reacties