Poke bowl met zalm
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 125 gr basmatirijst, gekookt en afgekoeld
- 200 gr dagverse zalm zonder vel, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 koffielepel getoaste sesamolie
- 1 koffielepel Thaise zoete chilisaus
- 1 pijpajuintje, schoongemaakt en fijngesnipperd
- 1 koffielepel zwarte sesamzaadjes
- Romeinse sla, gesnipperd
- 40 gr edamame boontjes, gegaard en afgekoeld
- 1 avocado, geschild en in plakjes gesneden
- 2 eetlepels gezouten pinda's, getoast in een droog pannetje
- 2 eetlepels olie
- 2 sjalotjes, gepeld en in fijne ringen gesneden
- 1 teen look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
- 1/4 Spaans pepertje, ontpit en fijngesnipperd
- enkele plakjes ingelegde sushi gember
- 1 koffielepel witte sesamzaadjes, getoast in een droog pannetje
- 1/2 limoen, in partjes gesneden
- Doe de gekookte rijst in twee mooie kommen.
- Marineer de zalm 30 min in de sojasaus, sesamolie, chilisaus en pijpajuin.
- Strooi er de zwarte sesamzaadjes over en schep om.
- Verdeel de zalm over de twee kommen.
- Doe hetzelfde met de sla, edamame boontjes, avocado en pinda's.
- Laat de olie goed warm worden op een medium vuur.
- Fruit de uitjes tot ze zacht zijn en voeg dan de look toe.
- Laat verder zachtjes fruiten tot de uitjes en look lichtbruin en krokant zijn.
- Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Werk de poke bowls af met de uitjes/look, Spaans pepertje, sushi gember, witte sesamzaadjes en limoen.
Serveer met een glas koude witte wijn.
Edamame boontjes vind je bij de diepvriesgroenten bij Delhaize.
Reacties