Poke bowl met zalm

Foto Cathy Van de Moortele
Dit zijn dus het soort maaltijden waarvoor ik graag ga zitten om echt te genieten. Dagverse rauwe zalm, smeuïge avocado, krokante uitjes en look, knapperige edamame boontjes. Chillax en geniet.

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr basmatirijst, gekookt en afgekoeld
  • 200 gr dagverse zalm zonder vel, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 koffielepel getoaste sesamolie
  • 1 koffielepel Thaise zoete chilisaus
  • 1 pijpajuintje, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 1 koffielepel zwarte sesamzaadjes
  • Romeinse sla, gesnipperd
  • 40 gr edamame boontjes, gegaard en afgekoeld
  • 1 avocado, geschild en in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels gezouten pinda's, getoast in een droog pannetje
  • 2 eetlepels olie
  • 2 sjalotjes, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • 1 teen look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
  • 1/4 Spaans pepertje, ontpit en fijngesnipperd
  • enkele plakjes ingelegde sushi gember
  • 1 koffielepel witte sesamzaadjes, getoast in een droog pannetje
  • 1/2 limoen, in partjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de gekookte rijst in twee mooie kommen.
  • Marineer de zalm 30 min in de sojasaus, sesamolie, chilisaus en pijpajuin.
  • Strooi er de zwarte sesamzaadjes over en schep om.
  • Verdeel de zalm over de twee kommen.
  • Doe hetzelfde met de sla, edamame boontjes, avocado en pinda's.
  • Laat de olie goed warm worden op een medium vuur.
  • Fruit de uitjes tot ze zacht zijn en voeg dan de look toe.
  • Laat verder zachtjes fruiten tot de uitjes en look lichtbruin en krokant zijn.
  • Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Werk de poke bowls af met de uitjes/look, Spaans pepertje, sushi gember, witte sesamzaadjes en limoen.
TIP:

Serveer met een glas koude witte wijn.
Edamame boontjes vind je bij de diepvriesgroenten bij Delhaize.

Reacties