Gezonde bliss balls

Foto Cathy Van de Moortele
Heerlijk toch, zo'n zoete hap die je oprecht gezond mag noemen. Boordevol noten, zaden, pitten en gedroogd fruit. Om het zoete wat te balanceren, heb ik er ook cacaonibs en pure cacao bij gedaan. Bewaar de bliss balls in een Tupperware doosje in de diepvriezer en grabbel er enkele mee als je gaat werken. Geniet maar!

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr ongepelde amandelen
  • 200 medjoul dadels, ontpit
  • 75 gr gedroogde, zachte abrikozen
  • 45 gr chiazaad
  • 35 gr zadenmix (meloenpitjes, pepita, sesamzaad, pompoenpitten,...)
  • 35 gr zonnebloempitjes, gepeld
  • 35 gr geraspte kokos
  • 30 gr cacaonibs
  • 1 eetlepel pure cacao
  • het merg van 1 vanillestok
  • snuifje zout
  • 2 eetlepel kokosolie
Hoe gaan we te werk:
  • Hak de amandelen in de keukenrobot. Ze hoeven geen poeder te worden, maar de stukken mogen ook niet te groot zijn.
  • Voeg alle andere ingrediĆ«nten toe en cutter tot een homogene massa.
  • Rol balletjes van de massa en bewaar ze in de koelkast (tot 5 dagen) of in de diepvriezer.
TIP:

Als de balletjes niet mooi samenhangen, voeg dan nog een beetje kokosolie toe.

Reacties