Gezonde bliss balls
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 150 gr ongepelde amandelen
- 200 medjoul dadels, ontpit
- 75 gr gedroogde, zachte abrikozen
- 45 gr chiazaad
- 35 gr zadenmix (meloenpitjes, pepita, sesamzaad, pompoenpitten,...)
- 35 gr zonnebloempitjes, gepeld
- 35 gr geraspte kokos
- 30 gr cacaonibs
- 1 eetlepel pure cacao
- het merg van 1 vanillestok
- snuifje zout
- 2 eetlepel kokosolie
- Hak de amandelen in de keukenrobot. Ze hoeven geen poeder te worden, maar de stukken mogen ook niet te groot zijn.
- Voeg alle andere ingrediƫnten toe en cutter tot een homogene massa.
- Rol balletjes van de massa en bewaar ze in de koelkast (tot 5 dagen) of in de diepvriezer.
Als de balletjes niet mooi samenhangen, voeg dan nog een beetje kokosolie toe.
Reacties