Amandelkoekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 160 gr donkerbruine suiker
- 200 gr kristalsuiker
- 2 eieren
- het merg van 1 vanillestok
- 315 gr patisseriebloem (ik heb Suprème genomen)
- 5 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 100 gr amandelpoeder
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Zet enkele met bakpapier beklede bakplaten klaar.
- Klop de boter romig met de twee soorten suiker.
- Klop de eieren één voor één door het beslag en doe er ook het vanillemerg bij.
- Meng de bloem met het bakpoeder, zout en amandelpoeder.
- Meng de droge ingrediënten kort door de natte.
- Gebruik een kleine cookiescoop om gelijke hoopjes op de platen te scheppen.
- Laat voldoende ruimte tussen want de koekjes lopen wat uit.
- Bak de koekjes 8 - 12 min of tot de onderkanten mooi gekleurd zijn.
- Laat 5 min afkoelen op de platen en schep de koekjes dan over op roosters om ze helemaal te laten afkoelen.
Wil je graag zachte koekjes? Bak ze dan 8 min of tot de randjes lichtjes gekleurd zijn. Voor krokantere koekjes neem je 12 min.
Ik heb 4 bakplaten gebruikt, per plaat 10 koekjes.
Heb je geen cookiescoop, gebruik dan 2 koffielepeltjes om kleine hoopjes te scheppen of draai er balletjes van.
Reacties