Amandelkoekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Verse koffie, een prachtig serviesje en krokante amandelkoekjes. Nu nog aangenaam gezelschap en het koffieuurtje mag beginnen.

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 160 gr donkerbruine suiker
  • 200 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • het merg van 1 vanillestok
  • 315 gr patisseriebloem (ik heb Suprème genomen)
  • 5 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 100 gr amandelpoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Zet enkele met bakpapier beklede bakplaten klaar.
  • Klop de boter romig met de twee soorten suiker.
  • Klop de eieren één voor één door het beslag en doe er ook het vanillemerg bij.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, zout en amandelpoeder.
  • Meng de droge ingrediënten kort door de natte.
  • Gebruik een kleine cookiescoop om gelijke hoopjes op de platen te scheppen.
  • Laat voldoende ruimte tussen want de koekjes lopen wat uit.
  • Bak de koekjes 8 - 12 min of tot de onderkanten mooi gekleurd zijn.
  • Laat 5 min afkoelen op de platen en schep de koekjes dan over op roosters om ze helemaal te laten afkoelen.
TIP:

Wil je graag zachte koekjes? Bak ze dan 8 min of tot de randjes lichtjes gekleurd zijn. Voor krokantere koekjes neem je 12 min.
Ik heb 4 bakplaten gebruikt, per plaat 10 koekjes.
Heb je geen cookiescoop, gebruik dan 2 koffielepeltjes om kleine hoopjes te scheppen of draai er balletjes van.

Reacties