Eenpansgerecht na het werk
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 8 plakjes ontbijtspek, in stukjes gesneden
- 2 aardappelen, geschild en in grove brunoise gesneden
- 1 zoete aardappel, geschild en in grove brunoise gesneden
- 1 ui, gepeld en grof gehakt
- 1 rode paprika, in grove brunoise gesneden
- 1 gele paprika, in grove brunoise gesneden
- 1 eetlepel provençaalse kruiden
- peper en zout
- 10 basilicumblaadjes, gescheurd
- Laat wat vetstof smelten in een antikleef-hapjespan op een medium-hoog vuur.
- Bak het spek even aan tot het krokant is en schep het dan op keukenpapier.
- Voeg wat extra vetstof toe aan de pan.
- Meng de aardappel met de zoete aardappel, ui, paprika's en doe alles samen in de pan.
- Laat alles mooi garen en schud regelmatig de pan op. Voeg vetstof toe als het te droog dreigt te worden (je kan ook een scheutje water toevoegen).
- Kruid met provençaalse kruiden, peper, zout en basilicum.
- Voeg het spek weer toe en warm nog even door.
Dit soort eenpansgerechten werk ik graag af met reepjes jonge kaas en pickanaise (mengeling van half pickles half mayonaise). De kaas smelt over de aardappelen.
Reacties