Paprikasaus

Foto Cathy Van de Moortele
Of je deze saus nu serveert bij pasta of bij couscous of rijst: ze is lekker!

Wat hebben we nodig:
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 1 oranje paprika
  • 4 tomaten
  • olijfolie
  • 1 teen look
  • peper en zout
  • 75 gr Parmezaanse kaas, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel oregano
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de paprika's en de tomaten op een bakblik.
  • Bedruppel met olijfolie.
  • Zet de bakplaat 45 - 60 min in de oven.
  • Zet de oven uit en laat de groenten nog 1u in de oven staan, op een kier.
  • Verwijder de schillen en pitten van de paprika's en ontvel de tomaten.
  • Doe de paprika's en de tomaten met de look in de blender.
  • Mix. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de kaas toe terwijl de blender draait en mix tot je een gladde saus hebt.
  • Kruid met oregano.
TIP:

Je kan ook grana padano gebruiken ipv Parmezaanse kaas.

Reacties