Paprikasaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 rode paprika's
- 1 gele paprika
- 1 oranje paprika
- 4 tomaten
- olijfolie
- 1 teen look
- peper en zout
- 75 gr Parmezaanse kaas, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel oregano
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de paprika's en de tomaten op een bakblik.
- Bedruppel met olijfolie.
- Zet de bakplaat 45 - 60 min in de oven.
- Zet de oven uit en laat de groenten nog 1u in de oven staan, op een kier.
- Verwijder de schillen en pitten van de paprika's en ontvel de tomaten.
- Doe de paprika's en de tomaten met de look in de blender.
- Mix. Kruid met peper en zout.
- Voeg de kaas toe terwijl de blender draait en mix tot je een gladde saus hebt.
- Kruid met oregano.
Je kan ook grana padano gebruiken ipv Parmezaanse kaas.
Reacties