Japanse kewpie mayonaise

Foto Cathy Van de Moortele
Voor het eerst gekocht bij Albert Heijn en toch wel nieuwsgierig geworden. Niet zo heel anders dan onze Belgische mayonaise, zij het dan dat deze met rijstazijn gemaakt wordt.

Wat hebben we nodig:

  • 1 ei + 2 eierdooiers
  • 300 gr sojaolie
  • snuifje suiker
  • snuifje zout
  • snuifje mosterdpoeder
  • 30 tot 50 gr rijstazijn

Hoe gaan we te werk:

  • Doe het ei met de dooiers in een propere maatbeker.
  • Voeg de olie druppelsgewijs toe terwijl de staafmixer op de bodem blijft staan tot de mayonaise begint in te dikken.
  • Van dan af kan je de staafmixer op en neer bewegen, maar de voet mag niet boven de olie uit komen.
  • Blijf de olie beetje per beetje toevoegen.
  • Meng de suiker, het zout en het mosterdpoeder door de kewpie en mix nog eens.
  • Werk af met rijstazijn naar smaak.

TIP:

Kewpie mayonaise is heel romig.

Reacties