Penne met scampi alfredo
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr penne
- 500 gr scampi, ontdooid, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
- peper en zout
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel boerenboter
- 3 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- 30 ml witte wijn
- 2 eetlepels boerenboter
- 30 gr bloem
- 185 gr volle melk
- 55 gr groentebouillon
- 100 gr mozzarella cucina, geraspt
- 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 12 lange kerstomaten, in plakjes gesneden
- verse bieslook, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Breng een pot met ruim, gezouten water aan de kook.
- Kook de penne al dente.
- Ondertussen zet je een grote, ovenbestendige pan op het vuur en laat je daarin de olie en één eetlepel boter warm worden.
- Dep de scampi droog en kruid ze met peper en zout.
- Bak de scampi aan één zijde krokant en draai ze om.
- Voeg de look toe en laat de scampi ook aan de andere zijde krokant worden.
- Haal de scampi uit de pan en hou ze warm.
- Blus de pan met de wijn en laat die praktisch volledig inkoken.
- Voeg de twee resterende lepels boter toe en laat ze warm worden.
- Roer de bloem door de boter tot een mooie roux en giet er dan de melk en de bouillon bij.
- Roer goed met een garde tot je een gebonden saus bekomt.
- Strooi de twee soorten kaas in de saus en roer tot ze gesmolten zijn.
- Voeg de scampi en de gekookte penne toe.
- Voeg eventueel wat pastakookvocht toe als de saus te dik is.
- De tomaatjes mogen er ook bij.
- Warm alles nog eens goed door.
- Zet de pan in de oven.
- Laat de schotel goed warm worden.
- Naar keuze kan je het gerecht nog gratineren.
- Werk af met vers gesnipperde bieslook.
TIP:
Strooi nog wat extra kaas over het gerecht als je het wilt gratineren.
Reacties