Tagliatelle met champignonroomsaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Vandaag maak ik deze tagliatelle met champignonroomsaus. Ik weet dat niet iedereen zelf pasta maakt, maar het is zo snel klaar. Weet dat er in de traiteurafdeling van de betere supermarkten ook verse pasta te krijgen is.
Wat hebben we nodig:
- verse tagliatelle
- 30 gr vetstof
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- verse platte peterselie, gesnipperd
- 700 gr champignons, gemengd, in fijne plakjes gesneden
- peper en zout
- 220 ml witte wijn
- 200 ml culinaire room
- 50 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
- Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
- Neem een grote pan en laat daar de vetstof in smelten.
- Voeg de look en peterselie toe en laat die op een zacht vuurtje hun smaak vrijgeven.
- Voeg de plakjes champignons toe en kruid ze met peper en zout.
- Laat de champignons hun vocht uitzweten.
- Zet een deksel op de pan en laat de champignons nog even verder garen.
- Blus met de wijn en dek de pan weer af.
- Voeg nu ook de room toe.
- Laat alle smaken mooi samenkomen.
- Giet de pasta af en voeg die toe aan de saus. Meng goed.
- Meng de kaas onder de pasta.
- Voeg wat pastawater toe als de saus te dik dreigt te worden.
- Kruid nog eens af met peper en zout en dien op in mooie kommen.
Je kan verschillende soorten champignons gebruiken. Zorg dat ze kraakvers en zandvrij zijn. Ik heb gekozen voor 250 gr kastanjechampignons, 250 gr Parijse champignons en 200 gr porcini.
Je kan ook provolone gebruiken of Grana Padano.
Reacties