Rode linzensoep met kurkuma en gember

Foto Cathy Van de Moortele
Ik merk dat Vlamingen niet zo vaak naar linzen grijpen. Ze kennen dit product niet en zijn er precies een beetje bang voor. Het is een structuur die ze niet kennen en je gebruikt vaak Oosterse kruiden als je linzen bereidt. Rode linzen (ook wel koraallinzen genoemd), zijn linzen die helemaal wegkoken tot een soort dikke saus. Dankbaar product om gerechten te verrijken.
Deze linzensoep heb ik in mijn soupmaker klaar gemaakt.

Wat hebben we nodig:
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 200 gr rode linzen, gespoeld en uitgelekt
  • 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • 1 l water
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 stukje gember, geschild en geraspt
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1/2 koffielepel paprikapoeder
  • 1 snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de uisnippertjes, linzen, look en het water in de kom van de soupmaker.
  • Breek de bouillonblokjes in de kom en voeg ook de kruiden toe.
  • Zet het deksel op de kom en kies voor het mixprogramma. 
  • Laat de soupmaker zijn werk doen en je soep is klaar binnen 23 min.
TIP:

Als je geen soupmaker hebt, dan kan je de soep natuurlijk ook gewoon op het vuur klaarmaken. Verwarm dan eerst wat olijfolie in een kookpot en fruit daar de uien glazig in. Voeg dan de rest toe en laat de soep garen.
Serveer de soep met gebakken spekreepjes, fijngesnipperde peterselie en room.

Reacties